Våre kameraer

Hvilken fasong bør jeg velge på kameraet?

Overvåkningskameraer finnes i flere former og fasonger, og man kan dele inn i to hovedtyper av kameraer: Fastmonterte kameraer og styrbare kameraer.

 

Fastmonterte dome kamera

Når det gjelder fastmonterte kameraer så monterer vi kameradomer / kuppelkameraer 95% av gangen. Kameradomer er å foretreke fordi linsen ligger beskyttet bak et lexanbeskyttende glass. Dette gjør at kameraet er beskyttet mot hærverk og man får ikke sabotert kameraet ved å f.eks vri linsen ut av posisjon. Samtlige kuppelkameraer vi monterer har innebygd IR belysning slik at det filmer med klart bilde om natten. IR lyset er usynlig for menneskeøyet men dette lyset kan kameraet benytte seg av.
Fordelen med domekamera er at det kan være vanskelig å se hvilken vei kameraet peker og man derfor vil gjøre kjeltringer usikre på om de står i siktlinjen til kameraet. Kameraet oppfattes også mer diskrét enn bullettkameraer.

Fastmontert bullett kamera

Dette kameraet har form som en geværkule. Dette kameraet brukes primært når man ønsker å filme langs en fasade og er bekymret for gjenskinn fra det innebygde IR lyset på kameraet i linseglasset. Siden disse kameraene har flatt glass så vil refleksjonen være noe mindre enn fra f.eks domekameraer.
Utover dette så har ikke denne konstruksjonsfasongen noen åpenbare fordeler.

 

Styrbart PTZ kamera

PTZ står for Pan, Tilt og Zoom. Denne teknolgien gir deg mulighet for å kunne observere personer eller biler på langt hold. Disse kameraene er spesielt populære på kjøpesentre eller steder der det sitter kameraoperatører og følger med til enhver tid. For at kameraene skal virke så diskrét som overhodet mulig, noe som er viktig på f.eks kjøpesentre, så sitter linsen godt beskyttet innenfor glasset av Lexan. Det er da også vanskelig for mistenkelige personer å se hvilken vei kameraet peker.

Styrbart PTZ bullettkamera

Det finnes ulik grad av styring for disse kameraene, hvor den enkleste og mest brukte er at man kun har justering av zoom. Det leveres unntaksvis en modell hvor man har pan, tilt og zoom på styrbare PTZ bullettkameraer. Grunnen til dette ikke er vanlig er at dette kameraet overhodet ikke er diskrét, og at kameraet ikke er spesielt beskyttet mot hærverk.

Kan jeg se på kameraene på nettbrett, mobiltelefon, PC eller Mac?

Når en opptaker er koblet på et nettverk, vil man kunne aksessere live video, opptak, og innstillinger uansett hvor man er i verden. Det finnes gode apper til mobil og nettbrett, samt nettleserløsninger for PC og Mac. På disse plattformene vil kameraanlegget ditt være beskyttet bak en passordbeskyttet innloggingsside, slik at ikke utenforstående har tilgang til kameraovervåkningen på ditt område. Det krever noe datakyndighet for å få et kameraanlegg på nett, noe våre eksperter gjerne bistår med. Våre erfarne teknikere kan koble opptakere til nettverket, samt vedlikeholde nettverkstilgang og utføre support dersom opptakeren faller ned.

Vil kameraet kunne se om natten?

Pro Tech leverer alltid kameraer med nattsyn som kan se i mørke. Standardkameraene våre kan filme i et område med 0.01 lux opplysning, mens kameraer med Darkfighter-teknologi vil kunne filme med minimum opplysning helt ned i 0.005 lux. I tillegg benytter kameraene seg av infrarødt lys som er usynlig for menneskeøyet, men som kameraene kan nyttegjøre seg av. På denne måten kan Darkfighter kameraer ikke bare lyse opp et større område i mørket, men også få fargebilder selv utenfor IR-lysets rekkevidde, ettersom det trenger minimalt med lys for å filme.

Vi har også kameraer som er spesielt designet for å takle vanskelige lysforhold, som for eksempel ved kraftig motlys. Dermed vil du kunne få et imponerende bilde, selv om kameraet er plassert innendørs og filmer ut av et bygg.

Bør man ha trådløst eller kablet kamera?

Pro Tech kan levere løsninger både med trådløse og kablede kameraer. Med trådløse kameraer har du mulighet til å ha enkeltstående kameraer med intern lagring som du kan aksessere via Wi-Fi. Ulempen med trådløse kameraer er at de er mindre stabile, og ikke like sikre. Kameraene i seg selv har begrenset rekkevidde på Wi-Fi, og nettverket er utsatt for jamming. Dersom Wi-Fi signalet skulle bli blokkert, eller at ruteren slutter å fungere, vil ikke du lenger ha noen form for kameraovervåkning. Kameraet må uansett ha tilgang til strøm, noe som kan tilføres via en nettverkskabel.

Dersom du har kameraer som er kablet, vil du kunne tilføre strøm og overføre data på en og samme kabel. Dette er en sikrere løsning, ettersom at lagring skjer på en opptaker på et trygt sted, samt at dersom Wi-Fi-nettverket skulle gå ned, vil kameraene fortsette å filme og gjøre opptak som normalt.

Termisk og optisk linse

De fleste overvåkningskameraene vi leverer er optiske kamera. De gir gode og detaljerte bilder som avhengig av oppløsning skal gjenskape det vi ser med det blotte øyet. I alarmmodus vil et kamera med kun optisk linse reagere på pikselforandringer. Pikselforandringer er når noe forandrer seg i bildet. Det kan enten være mennesker som kommer inn i bildet, eller bevegelse fra skjerm eller aircondition. Pikseldeteksjon er derfor svakt for feilalarmer fra naturlig bevegelse i bildet, og kan skape unødvendig bekymring. Våre termiske kameraer ser kun varme i bildet. Fordelen med dette er at de kan skille mennesker/dyr fra andre objekter. De er også suverene til å detektere levende vesener i mørket på lang avstand.

Et termisk kamera kan også brukes til å overvåke maskiner eller serverrom for å forhindre høy temperatur. Det termiske kameraet kan detektere temperaturøkning og hindre brann lenge før en røykvarsler vil gjøre det. Med software fra Hikvision kan du velge hvor høy temperatur ulike objekter i bildet kan få før det går alarm. Jo før du oppdager varmeutvikling, jo lettere er det å avverge brann.

Vi leverer både varmesøkende kamera med kun termisk linse, og såkalte Bi-Spectrumkamera med en optisk og en termisk linse. Fordelen med dette er at du både får de detaljrike optiske bildene som gjør det mulig å identifisere en innbruddstyv eller et bilnummer, og de termiske egenskapene som blant annet suverent nattsyn og temperaturdeteksjon.

Våre termiske kameraer har deteksjonsavstand på alt fra 91 til 441 meter. Lang deteksjonavstand lønner seg hvis du skal overvåke store områder som parkeringsplasser eller boligområder. Med kameraets innebygde smartfunksjoner kan du selv definere hvor varmt bestemte objekter i bildet kan bli før det går alarm.