Smartteknologi

Hvilken smartteknologi bør man velge?

Teknologien i kameraovervåkning blir bedre og bedre for hvert år. Nye løsninger er på fremmarsj, som gjør automatisering og smartteknologi til allemannseie.

Bevegelsesdeteksjon

Dette er en relativt gammel teknologi som ser etter pikselforandringer i bildet. Blir det plutselige pikselforandringer i bildet starter opptakeren å gjøre opptak. Problemet med denne teknologien er at opptakeren ikke skiller pikselforandringer forårsaket av mennesker fra pikselforandringer forårsaket av f.eks lysforandringer eller trær som blafrer i vinden.

Fordelen med å kun gjøre opptak når det har vært bevegelse i bildet er at hvis det har skjedd noe du ønsker å se tilbake på, slipper å du se gjennom opptak fra hele dagen for å finne ut når hendelsen fant sted, i tillegg til at opptakeren sparer lagringsplass. Kameraovervåkning med bevegelsesdeteksjon gjør at du kan hoppe rett til hendelsen uten å måtte lete. Teknologien fungerer best innendørs og det er en tidsbesparende å komme på jobb mandag morgen og sette seg ned for å se på helgens videoovervåkning. Har det ikke vært noen bevegelser i løpet av helgen så er det minimalt med video å se igjennom.

Varsling på telefon og nettbrett gjør at du kan få notifikasjon via en app på telefon og nettbrett. På denne måten kan du bli varslet dersom noen befinner seg på området som blir overvåket, om noen krysser en forhåndsinnstilt linje, eller om noen befinner seg inne på et avgrenset område innenfor kameraets bilde.

 
Autotracking

Autotracking kan følge gjenstander som mennesker og biler. Dette egner seg godt på for eksempel parkeringsplasser, hvor kameraet da følger mennesker til personens bil, og følger bilen helt til den er ute av synet. På denne måten er man garantert gode opptak av både person og bil fra flere vinkler.

People counting

People Counting gjør det mulig å telle personer som blir filmet av kameraet. Dette gir mange muligheter. En butikk vil foreksempel kunne holde telling på hvor mange som har vært i butikken. Dette kan være nyttig for regnskap og bemanning. På oljeplattformer eller skip kan people counting hjelpe med å holde styr på mannskapet, og sikre bedre varsling hvis noen mangler. 

Smartteknologi har også flere funksjoner, deriblant:

  • Linjekryssing
  • Human detection
  • License plate recognition (ANPR)
  • Object removing
  • Gjenglemt baggasje
  • Adferdsanalyse / mistenkelig adferd.
  • Bevegelsesretning