Kameraovervåkning sameie

Ring for en uforpliktende befaring

Noen av de største utfordringene for sameier er innbrudd i boder, innbrudd i leiligheter, og hensettelse av søppel når folk flytter. Hensettelse av søppel medbringer kostnader og arbeid for vaktmester som må kvitte seg med gamle kjøleskap og tømme boder. Vi har erfart at veldig mange nybygg får innbrudd like etter styret har tatt over bygget. Dette skyldes nøkler på avveie, på bakgrunn av at arbeidere tar vare på eller selger nøkler til kjeltringer, som dermed tar seg inn i leiligheter og boder. Stjeling av sykler, barnevogner og lekeutstyr i fellesarealer kan også forekomme. Med kameraovervåkning kan man forhindre uvedkommende fra å benytte sameiets områder til ulovligheter. Vi har dessverre sett at noen sameier har blitt brukt som plass for å distribuere og omsette narkotika. Kameraovervåkning i sameie skal ikke brukes til å overvåke beboerne, men heller for å skape en trygghetsfølelse blant de som bor på stedet.

Ved å bruke kameraovervåkning i sameie får man en god preventiv effekt. Skulle ulykken likevel være ute, vil overvåkningskameraene få med seg hvem som har satt fra seg søppel, og man vil finne ut hvem som har utført eventuelle innbrudd. Det vil også virke betryggende for beboerne at man har kontroll på hvem som har adgang til oppganger og boder. Vi har dessverre også sett at folk flytter inn og bor i boder. Dette kan medføre utfordringer dersom folk begynner å fyre opp i boder, som kan forårsake at det utløser overrislingsanlegget, som medfører store kostnader i form av vannskader. Hvis sameie er plaget med at barn leker i bodområder vil man enkelt kunne avdekke og forhindret at dette vedvarer.

De fleste sameier ønsker domekameraer med nattsyn, ettersom man ønsker diskrét, vandalsikre kameraer som ofte skal stå på steder med lite belysning. Kameraer med nattsyn levert av Pro Tech kan filme og gjøre opptak helt ned i 0.005 lux uten ekstra IR-lys.

TV overvåket område på sameiets fellesarealer står ofte lenge uten oppsyn. Det er vanlig at overvåkningskameraer ikke blir brukt jevnlig, og styremedlemmer kan byttes ut så ofte som hvert år. CCTV anlegget er enkelt i bruk, men når et eventuelt innbrudd skjer, kan det være at styremedlemmer er nye og ikke har fått opplæring i hvordan man bruker kameraanlegget. Med serviceavtale fra Pro Tech vil vi utføre årlig service og opplæring av eventuelle nye styremedlemmer. På den måten er man alltid sikker på at overvåkingskameraene fungerer som de skal. I tillegg vil det være enkelt å få hjelp til å hente ut opptak som kan brukes i en politietterforskning.

Pro Tech holder til i Oslo og leverer kameraovervåkning til hele landet. Kom gjerne innom vårt showrom for å avtale en befaring!

«Systemene har fungert bra over flere år og vi har hatt god nytte av anlegget ved flere anledninger. Gutta følger oss bra opp!»

 – Torstein, styremedlem Lillohøyden

Solsiden kjøpesenter, Trondheim

70-100 kameraer, ferdigstilt 2017

Protid Urmakerne, Oslo

5-10 kameraer, ferdigstilt 2015