Kameraovervåkning Byggeplass

Ring for en uforpliktende befaring

Kameraovervåkning på byggeplass kan hindre uvedkommende å ta seg inn i området, enten det er pga tyveri, barn som vil leke, eller elskovsyke par som vil opp i heisekranen. Overvåkningskamera kan brukes til å følge byggetrinnene, slik at man alltid kan se hvor langt man har kommet i byggeprosessen.

Overvåkningskameraene støtter også timelapse-funksjoner. Du kan enkelt og greit få en profesjonell timelapse-video ut av byggeprosessen som senere kan brukes som reklamevideo. Vi tilbyr også en løsning for nettside med timelapse. Se mer på https://timelapsekamera.no.

Tyveri på byggeplass er et økende problem, som lett kan forhindres med god kameraovervåkning. Overvåkningskamera på byggeplass virker både preventivt, samtidig som du får gode bilder av eventuelle gjerningspersoner som kan brukes til identifisering.

Det beste er å ha kameraanlegg koblet til faststrøm, men noen ganger er ikke dette mulig på byggeplassen. Vi har også løsninger med batteridrevne kameraer og alarmsensorer som gjør at du enkelt kan flytte kameraene rundt omkring ettersom byggeprosessen går fremover. Sikkerheten går noe ned ved trådløse kameraer, derfor anbefaler vi CCTV med kabling der hvor det er mulig. I gamle dager ble overvåkningsanlegg ofte kalt ITV anlegg. Idag kalles fjernsynsovervåkning for kameraovervåkning.

Dagens profesjonelle kjeltringer vet veldig godt at byggeplasser ofte blir kameraovervåket, og vil prioritere å ta seg inn på en byggeplass som ikke har kameraovervåkning. Med høyoppløselige kameraer fra Pro Tech får man gode bilder som kan brukes til identifisering i en politietterforskning. Vi har også stor suksess med å kombinere TV-overvåkning med varsling. På den måten får man varsel med en gang noen tar seg inn på området. Da kan du  gå inn på kameraovervåkningen og se hvem som oppholder seg der. Mange av våre kunder foretrekker styrbare kameraer, slik at man kan finne personen og zoome inn for å få gode bilder av vedkommende.

Pro Tech kan også levere termiske kameraer. Termisk kamera er veldig populært fordi det gir meget nøyaktig deteksjon og varsling. Kamera med varmesensor ser samme bilde dag som natt, og vil kunne gi sann varsling fordi det baserer seg på bevegelse fra varmesignatur. Varmekamera kan se gjennom tåke og regn, og ser like godt i stummende mørket. Varmesøkende kamera med temperaturvarsling er også genialt for å detektere eventuelle branntilløp i en tidlig fase, noe som avverger branner med store konsekvenser. Temperaturvarsler kan stilles inn til å sende alarm ved deteksjon av temperaturer over en forhåndsinnstilt grense.

I gamle dager var det mange utbyggere som hyrte inn vekterfirmaer som sendte personell innom byggeplassen et visst antall ganger i døgnet. Ulempen med denne løsningen er at kjeltringer kunne simpelthen vente til vekterne hadde forlatt området, for så å ta seg inn uforstyrret. Denne løsningen var også veldig kostbar. Idag får du en mye billigere løsning ved å ha kameraovervåkning med varsling, som varsler en vakttelefon eller en eller flere personer i firma. Man kan også knytte kameraene opp mot en alarmsentral. Fordelen med å bruke en vaktsentral er at man alltid har folk på vakt som vil kunne sjekke kamaeraovervåkningen og iverksette varslingsprosessen umiddelbart. Vaktsentralen er bemannet 24/7. Pro Tech har samarbeid med vaktselskaper og leverer denne tjenester.

Pro Tech holder til i Oslo og leverer kameraovervåkning til hele landet. Kom innom vårt showrom eller ta kontakt for en befaring.

«Systemene har fungert bra over flere år og vi har hatt god nytte av anlegget ved flere anledninger. Gutta følger oss bra opp!»

 – Torstein, styremedlem Lillohøyden

Solsiden kjøpesenter, Trondheim

70-100 kameraer, ferdigstilt 2017

Protid Urmakerne, Oslo

5-10 kameraer, ferdigstilt 2015