Bilde viser Circle K Storo, der vi har hatt kameraovervåkning siden 2016.

Kameraovervåkning bensinstasjon

Ring for en uforpliktende befaring

Det er mange grunner til å ha kameraovervåking på en bensinstasjon. Et kamera vil både virke prevantivt, og gi gode bilder av eventuelle kriminelle. Det er også viktig med gode kameraer som gir gode bilder på dagen og på natten. Pro Tech installerer høyoppløselige overvåkningsanlegg med mange kameraer som kan styres og overvåkes av en person. Kameraene er vandalsikre og diskrete og gjør at de ansatte lett kan oppdage hvis noen prøver å stjele noe.

En bensinstasjon har ofte en rekke servicetilbud i tillegg til selve butikken. Med bensinpumper, vaskehall, selvbetjent vasking mm. er det ofte vanskelig for de ansatte å holde oversikt over hele området. På døgnåpne bensinstasjoner er det gjerne bare én eller to personer på vakt. Med et komplett kamerasystem fra Pro Tech vil de ansatte ha mulighet til å ha full oversikt over hele bensinstasjonen på ett sted, gjennom en eller flere skjermer. Hvis det skulle skje noe kriminelt vil de ha mulighet til å se på opptak fra kameraene, noe som er essensielt for å sikre bevis. Dette fungerer også som en trygghet for de ansatte som ofte møter på fulle og uberegnelige personer på nattestid. En bensinstasjon er også et sårbart mål for ran, siden de ofte ligger øde, og betjenes av få ansatte på nattestid. Det er også lett for eventuelle ranere å stikke av i bil. 

Mange bensinstasjonen tilbyr betaling drivstoff i kassen. Dessverre gir dette en mulighet for uærlige personer til å kjøre fra stasjonen uten å ha betalt. Med et kamera som filmer pumpen har man mulighet til å identifisere bilnummer og ansikt på drivstofftyvene. Det gir også mulighet til å hindre annen uønsket aktivitet ved drivstoffpumpene som bensinsniffing og bruk av åpen ild. Et kamera vil også være prevantivt mot salg av narkotika, offentlig konsumering av alkohol, slossing eller andre lyssky aktiviteter som ofte forekommer utenfor en bensinstasjon. 

Brannsikring

En bensinstasjon lagrer store mengder lettantennelig og brennbart drivstoff. En brann på bensinstasjonen vil dermed ha fatale konsekvenser, siden drivstoffet er eksplosivt. Med et termisk kamera fra Pro Tech kan du overvåke temperaturen på brannfarlige elementer på stasjonen, som elektriske anlegg eller servere. En røykvarsler vil ofte gi brannalarm etter selve brannen har startet, mens et termisk kamera kan ha en temperaturalarm som oppdager hurtig temperaturøkning før det har begynt å brenne. På denne måten kan man stoppe varmeutviklingen før det er for seint og avverge brann og eksplosjon. Termisk brannsikring er noe som blant annet brukes på oljeplattformer og kan kombineres med et vanlig optisk overvåkningsanlegg. 

Et termisk kamera vil også være suverent til å oppdage uønsket aktivitet i mørket. Det filmer like bra på natten som på dagen, og siden varme objektet lyser opp, er det mye lettere å oppdage mennesker på bildet. Et termisk kamera er også perfekt som alarmkamera siden det gir alarm på termisk bevegelse, og skiller ut annen bevegelse som sollys eller regnvær. 

 

Ring 22 22 11 11 dersom du har spørsmål.

«Systemene har fungert bra over flere år og vi har hatt god nytte av anlegget ved flere anledninger. Gutta følger oss bra opp!»

 – Torstein, styremedlem Lillohøyden

Solsiden kjøpesenter, Trondheim

70-100 kameraer, ferdigstilt 2017

Protid Urmakerne, Oslo

5-10 kameraer, ferdigstilt 2015